(seks)bladenmaker, uitgever en hoofdredacteur Peter J. Muller

Peter J. Muller is hoofdredacteur van seksblad Foxy. Een Playboy voor de gewone man, aldus Muller. Wanneer je het blad openslaat – tsja, voor deze rubriek moet je zo nu en dan wat veldwerk doen – is het wel even schrikken. Wat een bleke lichamen! Daar is duidelijk geen Photoshop oppimpfilter aan te pas gekomen.

Nee, dan was zijn weekblad De Nieuwe een stuk leuker. Dat stond vol bizarre nieuwtjes. Over een dominee bijvoorbeeld, die had uitgerekend dat de hemel vol zat. Of over windjes van oude omaatjes die schilderijen in musea aantasten. De Nieuwe verwierf een cultstatus, tot ongenoegen van Muller want die denkt altijd maar één ding: hoge oplages. 130.000 of meer zoals hij ooit haalde met Candy, één van de eerste sexblaadjes. Of met Hitweek: een roemrucht blad over popmuziek met een redactie vol bekende namen onder wie PvdA-man André van der Louw. Muller werd door Van der Louw ‘te rechts’ bevonden en door de socialist uit de redactie gezet. De lone wolf vertrok en vervolgde zijn weg in bladenland.

En nu staat hij daar, voor zijn boekenkast. Wat staat daar in? Planken vol seksboekjes? Mwah, dat valt tegen. Er staan een paar titels over de geschiedenis van Playboy (8 en 9) maar dat is dan ook alles. Muller is duidelijk een fan van de Bob Evers boeken (10 t/m 15) van Willy van der Heiden. Er liggen twee dikke verzamelpillen en nog een paar losse exemplaren met titels als Drie jongens en een caravan en Vreemd gespuis in het warenhuis. Muller moet wel een echte fan zijn van de ooit zo beroemde jongensboeken. Iets dat door Google wordt bevestigt want Muller is in zijn vrije tijd voorzitter van Het Evers Genootschap, een clubje waar ook schrijver Geerten Meijsing lid van is. Een andere in het oog springende titel is De Bijbel (7) van Gustave Doré. De tekenaar werd wereldberoemd met zijn illustraties die hij maakte bij bijbelverhalen. Schitterende lijntekeningen in zwart-wit. Muller is een echte plaatjeskijker, maar wat verwacht je anders van een hoofdredacteur van een blootblad.

• Peter J. Muller op YouTube: Beter langharig dan kortzichtig

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

1 Auteur onleesbaar: Ed Wood
2 Auteur onbekend – 10.000 jaar geschiedenis der Nederlanden
3 Josip Kleczek & Petr Jakes – Heelal en aarde
4 Auteur onleesbaar – Occult
5 Jim Heimann – Twee boeken uit de serie All-American Ads
6 Auteur onleesbaar – Beatles
Gustave Doré – De Bijbel
8 Gretchen Edgren – Een aantal exemplaren van The Playboy Book
9 Gretchen Edgren – Inside the Playboy Mansion: Intimate Look at the Life and Loves of Hugh Hefner
Een aantal titels uit de Bob Evers serie:
10 Willy van der Heide – Bob Evers Omnibus
11 Willy van der Heide – Bob Evers Omnibus
12 Willy van der Heide – Drie jongens en een caravan
13 Willy van der Heide – Een radarboot als zilvervloot
14 Willy van der Heide – De strijd om het goudschip
15 Willy van der Heide – Vreemd gespuis in een warenhuis
16 Nick Yapp – 150 years of Photojournalism
17 J.F. Oltmans & Jan de Jong – Het slot Loevestein

Share the Post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *