presentator Bart Meijer

Misschien zegt de naam Bart Meijer alleen de jongste lezertjes van deze website iets. Want Bart Meijer is presentator van het jeugdprogramma Klokhuis dat dagelijks om half zeven ’s avonds wordt uitgezonden. Het programma informeert kinderen in de nieuwsgierige leeftijd van 9 tot 12 jaar over de wereld om hen heen. De meest uiteenlopende onderwerpen komen daarbij aan bod: hoe worden bruggen gebouwd, wat voor dieren leven er op de wadden, en wat gebeurt er in een paardenkliniek, om er maar een paar te noemen. Fijne afleveringen zonder valse verborgen commerciële bedoelingen – lang leve de publieke omroep! – waar ouders zelf ook nog iets heel veel van op kunnen steken.

Bart Meijer is een lezer. Hij heeft in zijn huiskamer een behoorlijk volle kast staan. De inhoud staat kris kras door elkaar. Op de bovenste plank bijvoorbeeld ligt een exemplaar van De Endstra tapes. Het boek met de ‘achterbankgesprekken’ die vastgoedmagnaat Willem Endstra achter in een politie-auto voerde voordat hij werd vermoord. Iets verder naar rechts ligt Woede van Salman Rushdie. Heavy literatuur en het enige boekenweekgeschenk dat ooit door een buitenlander werd geschreven. Door de hele kast staan her en der boeken over sport. Het meest in het oog springt de verzameling van het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras linksboven in de kast. Makkelijk herkenbaar is ook de biografie over Willem van Hanegem geschreven door voetbalbabbelaar Johan Derksen. Op de plank daaronder staat een boek met een opvallend omslag. Meijer heeft het met de voorkant in de kast staan. Daarop staat een foto van een gezicht, dus waarschijnlijk is het een biografie. Maar van wie? Wie het weet mag het zeggen… (de winnaar wordt getrakteerd op een kop koffie, of glas rode of witte wijn naar keuze)

Klik op de afbeelding voor een vergroting

1 Bart Middelburg en Paul Vugts – De Endstra-Tapes
Salman Rushdie – Woede
3 Gokje: David Sedaris – Van je familie moet je het hebben
4 Stapeltje afleveringen van voetbaltijdschrift Hard Gras
5 Walter Isaacson – Steve Jobs
6 Stieg Larsson – Een deel van de Millenium trilogie
7 Johan Derksen – Willem van Hanegem
8 Peter Ouwerkerk – Parijs Is Nog Ver. Zintuiglijke sensaties uit honderd jaar Tour de France.
9 Chad Harbach – De kunst van het veldspel
10 Dick Swaab – Wij zijn ons brein
11 Peter Buwalda – Bonita Avenue
12 Aravind Adiga – Witte Tijger
13 Opvallend omslag. Waarschijnlijk een biografie, maar van wie? Is er misschien iemand in de zaal die het antwoord weet?
14 Stapeltje reisgidsen, o.a. een Lonely Planet over Japan
15 Özkan Akyol – Eus
16 Marian van Eupen – Het grote kleine Quiz boek
17 Linda Sonntag – 1000 vragen en antwoorden
18 Guiness World Records (jaargang niet leesbaar)

Share the Post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *